De trainingslocatie van BHV en Zo is gevestigd op de eerste verdieping in Spinnerij Oosterveld, Rigtersbleek-Zandvoort 10 Ruimte 1.23, 7521 BE Enschede. Deze is te bereiken via de receptie hoofdingang van het pand. 

Ons trainingslocatie voldoet aan alle gestelde eisen. Wij bieden een veilige leer- en oefenomgeving. Een plek die veilig is qua arbeidsomstandigheden.

 

Het opleidingscentrum

Ons opleidingscentrum bestaat uit een ruim theorie/instructie- en praktijklokaal. Het lokaal is ingericht met voldoende tafels en stoelen en deze ruimte is voorzien van audiovisuele middelen voor het gebruik van presentaties en internet tijdens de training. In deze ruimte behandelen we de Eerste Hulp handelingen, reanimatietrainingen met AED en het oefenen van realistische oefeningen.

 

Ieder gewenst scenario (maatwerk) kan opgebouwd worden voor het oefenen van o.a.:

  • Uiteenlopende branden; echt vuur en gesimuleerd vuur. Inzet ensceneringsmiddelen zoals gaslucht, hitte, rook (duisternis) en vuur. Ook biedt het de mogelijkheid om met een brandslanghaspel, sproeischuim, CO2 en blusdeken te oefenen.
  • Communicatieoefeningen; o.a. gebruik portofoon.
  • Ontruimingen; oefenen brandmeldinstallatie, akoestische signalering, ontruimen ruimten realistische scenario’s die het beste aansluiten bij de beroepspraktijk van de BHV’ers. De scenario’s worden in de cursussen behandeld waarbij de gegeven situatie zo goed mogelijk wordt nagebootst met behulp van BHV-middelen zoals BHV-hesjes, EHBO-koffers, Lotusslachtoffers, portofoons, ontruimingsplattegronden, brandblussers.
  • Oefenen in leidinggeven; scenario’s speciaal ontwikkeld op de taken van de Hoofden BHV. In de praktijkruimte worden de Hoofden BHV getraind om hun rol uit te kunnen voeren.

Om zorg te dragen voor goede arbeidsomstandigheden hebben wij beschermende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen ter beschikking voor de cursisten.

Bereikbaarheid

Onze trainingslocatie is goed te bereiken. Spinnerij Oosterveld is gelegen aan de rand van het centrum van Enschede en is daardoor goed bereikbaar via de ontsluitingsweg Westerval. Deze staat in verbinding met de A1 en de A35.

Bereikbaarheid per auto

Door de ligging nabij de N18 (Westerval) welke in verbinding staat met de A1 en de A35 is Spinnerij Oosterveld goed te bereiken met eigen vervoer. Bovendien kan parkeren op eigen terrein.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Een bushalte in de buurt maakt het mogelijk om goed met het openbaar vervoer op onze locatie te komen. Het Centraal Station van Enschede is 20 minuten lopen of 7 minuten fietsen. Met de bus van het Centraal Station van Enschede naar onze locatie is het 8 minuten.