De Arbowet verplicht u als werkgever om een beleid te voeren ten aanzien van de bedrijfshulpverlening (BHV). Hieronder valt ook het hebben van bedrijfshulpverleners binnen uw onderneming. Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) is een werknemer die zorgt voor een veilige omgeving binnen uw organisatie en anticipeert op eventuele noodzakelijke hulp bij incidenten. Een bedrijfshulpverlener kan eerste hulp verlenen, het pand op de juiste manier ontruimen en een kleine brand blussen wanneer dit nodig is. De BHV’er heeft een belangrijke rol binnen de organisatie en kan taken uitvoeren die van levensbelang kunnen zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook in de privésfeer. Een BHV’er weet hoe te handelen in een noodsituatie om en hoe u en anderen snel in veiligheid te brengen. Tevens heeft een BHV’er een goede ondersteunende rol wanneer de professionele hulpdiensten zijn gearriveerd.

Bij BHV en Zo kunt u twee verschillende BHV cursussen in Enschede volgen. U kunt bij ons terecht voor een basiscursus en een herhalingscursus. Wanneer u de cursus heeft afgerond, krijgt u van ons een BHV certificaat. Wilt u graag deelnemen aan één van onze cursussen? Schrijf u dan online in. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op! We helpen en adviseren u graag!

BHV Basiscursus

Tijdens ons BHV basiscursus in Enschede leert u uw werkgever te ondersteunen op het gebied van preventie, brandveiligheid en een veilige werkomgeving. Door adequaat hulp te verlenen, zorgt u voor de veiligheid van alle aanwezigen binnen het gebouw. Als BHV’er verleent u Eerste Hulp, ontruimt u het gebouw, blust u beginnende branden en zorgt u voor de communicatie met externe hulpverleners. Daarnaast draagt u zorg voor een goede opvang bij een verzamelplaats. De cursus van BHV en Zo bereidt u voor op verschillende soorten incidenten die zich op de werkvloer kunnen voordoen. Onze focus ligt op het bijbrengen van elementaire basisvaardigheden, zoals: • Een slachtoffer in veiligheid brengen; • Het onderhouden van verbindingen met hulpverleningsorganisaties; • Het behandelen van letsel; • Het alarmeren en evacueren van personen; • Het bestrijden van een beginnende brand. Als deelnemer van de basiscursus wordt u ‘scenario based’ getraind. Dat betekent dat u met realistische scenario’s leert handelen in geval van nood. BHV en Zo geeft geen eindeloos lange presentaties. Wij leren u door te doen. Met behulp van praktijkgerichte scenario’s stellen we u in staat om de situatie in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure. Door op deze manier te trainen, zorgen we ervoor dat u voorbereid bent op specifieke bedrijfsrisico’s. Bekijk hier ons actuele aanbod aan BHV basiscursussen

BHV Herhalingscursus

Opgeleid zijn als BHV’er kan van levensbelang zijn, maar daarbij is het wel belangrijk om uw kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Niet alleen bent u van onschatbare waarde binnen de organisatie, maar ook in de privésfeer. Als BHV’er weet u hoe te handelen in een noodsituatie om u en anderen snel in veiligheid te kunnen brengen. Tijdens onze BHV herhalingscursus in Enschede frissen we het geheugen op over levensreddende Eerste Hulp (LEH) en brandbestrijding, ontruiming en communicatie (BOR). BHV en Zo geeft u een geheugensteuntje, zodat u de kennis en vaardigheden heeft die nodig zijn om weer op het juiste niveau adequate hulpverlening te bieden. We oefenen o.a. • Het aanleggen van verbanden; • Reanimatie met de AED; • Stabiele zijligging; • Ontruiming; • Kleine blusmiddelen. Als deelnemer van de herhalingscursus wordt u weer ‘scenario based’ getraind. Dat betekent dat u, net zoals bij de basiscursus, met realistische scenario’s leert handelen in geval van nood. Bekijk hier ons actuele aanbod aan BHV herhalingscursussen

BHV-voorzieningen

Wilt u weten of uw organisatie voldoet aan alle BHV-voorzieningen? Wij komen vrijblijvend bij u langs om de BHV-voorzieningen bij uw organisatie te bekijken. Samen met u stellen we een BHV-pakket samen op basis van de vereiste normen voor uw organisatie. Plan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in! We helpen en adviseren u graag!

 

BHV Twente

BHV en Zo heeft een ruime trainingslocatie in Enschede die bestaat uit een theorie/instructie- en praktijklokaal. Het lokaal is ingericht met voldoende tafels en stoelen en deze ruimte is voorzien van internet en audiovisuele middelen ten behoeve van presentaties tijdens de training. We proberen in ons opleidingscentrum in Enschede zo realistisch mogelijke praktijksituaties te creëren. Wij kunnen elk gewenst scenario (maatwerk) opbouwen. Doordat ons opleidingscentrum goed te bereiken is, hebben wij al veel BHV-cursisten uit Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Haaksbergen en Rijssen aan een BHV certificaat geholpen.

Inschrijven voor een BHV Cursus.

Al onze BHV trainingen worden weergegeven op onze trainingen pagina. Vanuit hier kunt u makkelijk alle cursussen en trainingsdata zien en kunt u zich direct inschrijven voor de gewenste training op een datum naar keuze. Heeft u eerst nog vragen over onze BHV trainingen? Neem dan gerust contact met ons op!