• Prijs
 • €228,69

BHV Basis Cursus

Tijdens ons BHV basiscursus leert u om zorg te dragen voor preventie en op te treden bij incidenten. Door adequaat hulp te verlenen, zorgt u voor de veiligheid van alle aanwezigen binnen het gebouw. Als BHV’er verleent u Eerste Hulp, ontruimt u het gebouw, blust u beginnende branden en zorgt u voor de communicatie met externe hulpverleners. Daarnaast draagt u zorg voor een goede opvang bij een verzamelplaats.

 

BHV Basiscursus

 

BHV is een afkorting voor bedrijfshulpverlening. BHV’ers zorgen voor een veilige omgeving binnen uw organisatie en anticiperen op eventuele noodzakelijke hulp bij incidenten. Opgeleid zijn als BHV’er kan van levensbelang zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook in de privésferen. Een BHV’er weet hoe te handelen in een noodsituatie om u en anderen snel in veiligheid te kunnen brengen.

 

BHV en Zo bereidt u voor op verschillende soorten incidenten die zich op de werkvloer kunnen voordoen. Onze focus ligt op het bijbrengen van elementaire basisvaardigheden, zoals:

 

 • Een slachtoffer in veiligheid brengen;
 • Het onderhouden van verbindingen met hulpverleningsorganisaties;’
 • Het behandelen van letsel;
 • Het alarmeren en evacueren van personen;
 • Het bestrijden van een beginnende brand.

 

Als deelnemer van de basiscursus wordt u ‘scenariobased’ getraind. Dat betekent dat u met realistische scenario’s leert handelen in geval van nood. BHV en Zo geeft geen ellenlange presentaties. Wij leren u door te doen. In de praktijkgerichte scenario’s stellen we u in staat om de situatie in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure. Door op deze manier te trainen, zorgen we ervoor dat u voorbereid bent op specifieke bedrijfsrisico’s.

 

Eindresultaat

 

Aan het eind van onze cursus is de BHV’er in staat om een slachtoffer in veiligheid te brengen en de toestand waarin diegene verkeerd te beoordelen. Oftewel Levensreddende Eerste Hulp (LEH). Daarnaast weet u als BHV’er hoe te handelen in een noodsituatie en daarbij de verbinding met andere hulpverleners te onderhouden. Als opgeleide BHV’er beschikt u verder over de volgende vaardigheden volgens het thema Brandbestrijding, Ontruiming & Communicatie (BOR):

 

 • Het alarmeren en evacueren van personen;
 • Het bestrijden van een beginnende brand;
 • Het gebruik van het juiste blusmiddel;
 • Voorbereiding van een ontruiming;
 • Systematisch ontruimen;
 • Interne en externe communicatie.

 

Algemene informatie

 

De duur van de cursus is 1 volle dag, van 9.00 tot 16.00 uur. BHV en Zo biedt de cursus aan bij haar eigen opleidingscentrum in Spinnerij Oosterveld, ruimte 1.23 te Enschede. Op aanvraag is het ook mogelijk om bij u op locatie te komen.

 

Na afloop van de cursus ontvangt u een BHV-certificaat van het Kenniscentrum Bedrijfshulpverlening met een BHV-pas. Deze is 1 jaar geldig en wordt telkens met 1 jaar verlengd.

 

Kosten

 

De prijs van de BHV basiscursus is € 189,- exclusief btw (€ 228,69 inclusief btw). Dit is inclusief BHV-certificaat en BHV-pas. Op locatie krijgt u thee, koffie en lunch.

 

Locatie

 • Rigtersbleek-Zandvoort 10 Ruimte 1.23, 7521 BE ENSCHEDE

Delen

Direct aanmelden